la familia iskariote

Primera banda en el mundo que practico el Ska-Hardcore activismo, dinamita en iglesias entre canción y canción, no permanece unida la familia Iskariote. Aunque hablen últimamente de formar un ochote.

viernes, 1 de marzo de 2013

[FOTOS de N.D.] Milers de manifestants en una combativa marxa a Barcelona en el marc de la vaga universitària

20.000 persones a Barcelona en una marxa que assenyala les multinacionals com a “culpables”

La manifestació a Barcelona ha començat a la una del migdia. Aplega milers d'estudiants i professors interins. A la seu de l'Starbucks de plaça Catalunya hi han llançat globus de pintura, i un grup de manifestants ha trencat els vidres de la planta baixa de la seu permanent del Mobile World Congress a Barcelona, ubicada al Portal de l'Àngel. Un grup de treballadors de Telefónica en vaga han donat suport a la marxa des del mateix Portal de l'Àngel. També s'han trencat els vidres de la sucursal de Caixa Catalunya al carrer Fontanella.

Aquesta via s'ha omplert de gom a gom i de punta a punta de manifestants, que després han enfilat la Via Laietana, on també han llançat ous i pedres a les seus de La Caixa, del Banc Sabadell, i fins i tot a la Jefatura Superior de la Policia espanyola. Posteriorment han llançat pintura i bengales a l'edifici del Comissionat d'Universitats, a la confluència amb l'avinguda de la Catedral. Abans que la capçalera girés pel carrer Princesa un altre grup de manifestants ha trencat els vidres de la seu de la Cambra de la Propietat. La mobilització escortada per davant i per darrera amb una quinzena de furgons de la Brigada Mòbil passa pel passeig de Lluis Companys i arriba fins el número 35 del carrer Nàpols, on els mossos equipats amb escopetes de bales de goma i màscares de gas custodien la seu d'Unió Democràtica de Catalunya.

Diversos manifestants han llançat pedres i han creuat contenidors al carrer Nàpols i els Mossos han iniciat una càrrega en direcció a l'avinguda Vilanova. Corredisses i crits. Primera detenció. Els minuts posteriors les furgonetes de la Brimo han iniciat una escombrada pels carrers circulant a tota velocitat i baixant porra en mà per agredir les manifestants. Un grup de policies de paisà efectuen altres dues detencions. Una de les unitats de la Brigada Mòbil ha entrat a l'estació de Metro de l'Arc de Triomf i n'han sortit en uns minuts. Un fotògraf degudament acreditat és agredit per un agent. El balanç definitiu és de 5 persones detingudes, segons fonts del Departament d'Interior, malgrat que anteriorment havien informat de 7 detencions.

A Lleida són un miler de persones les que s'han manifestat en el marc de la vaga. La jornada a la capital del Segrià s’ha iniciat amb una xocolatada popular sobre les 8:30 a la facultat d‘Educació. Acte seguit diversos estudiants s’han anat aplegant arreu de les facultats i instituts públics on han realitzat diversos piquets informatius per tal d’animar als estudiants a secundar la vaga; la majoria de classes han estat paralitzades i els estudiants s’han sumat a les convocatòries. L’acte central de la vaga, ha estat la manifestació de les 12:00 hores convocada pel SEPC i assemblees d’estudiants sota el lema “Lluitem per una educació pública i popular”. Dues persones identificades al final de la marxa.



La convocatòria de vaga universitària que havien fet pel dia d'avui la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública i els principals sindicats estudiantils, també de personal i professorat, està tenint un seguiment gairebé total des de primera hora del matí. Els principals campus són buits i els piquets estan bloquejant els accessos viaris a molts d'ells. És el cas de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'aturada al campus de Bellaterra és total i des de primera hora s'ha tallat el trànsit a la B-30 (els mossos han bloquejat el pas per tallar l'AP-7) i s'han fet barricades de foc a altres punts. La presència policial és força abundant: catorze furgonetes d'antiavalots i un helicòpter de la policia sobrevolant el campus.

A l'Avinguda Diagonal de Barcelona, on s'ubiquen els campus d'UB Diagonal i la Universitat Politècnica (UPC), i a la Ronda de Dalt, a tocar del campus Mundet de la UB, també hi ha hagut talls de trànsit. A la Pompeu Fabra, la Universitat de Girona (Rectorat, Educació, Lletres i Ciències) i al campus Tarongers de la Universitat de València els accessos estan bloquejats amb tanques i el seguiment també és massiu. El bloqueig també s'ha produït a la Universitat Jaume I de Castelló, que viu la segona jornada de la vaga de 48 hores, i que registra seguiments superiors al 80%. A la UPC, l'activitat docent només està en marxa als laboratoris de pràctiques. En una entrevista aquest matí a Catalunya Informació, el Secretari d'Universitats Antoni Castellà (UDC) ha explicat que segons les seves informacions la vaga estava tenint un seguiment desigual i que calia tenir en compte que només la convocava la "CGT i una plataforma". Castellà ha afirmat que la resta de la comunitat universitària no hi participava.

A partir de dos quarts d'onze els piquets començaran a camina en marxes a les manifestacions convocades arreu del territori. La pujada de les taxes, l'acomiadament de professorat i la precarització generalitzada de les condicions de treball a les universitats fan que avui la mobilització sigui molt majoritària, amb la mercantilització de l'ensenyament superior de teló de fons. Aquesta és la relació de convocatòries fetes avui arreu del territori: Barcelona (12.30h a Plaça Universitat), València (12h a la Facultat de Geografia i Història), Palma (19h davant la delegació del Govern), Tarragona (12h davant l'IES Martí Franqués),Girona (12h Rectorat UdG), Lleida (12h Rectorat UdL), Castelló (12h a La Farola), Alacant (13h a La Mà). A altres ciutats sense campus universitaris també hi haurà mobilitzacions contra la LOMCE: Igualada (17.15h a la Plaça Castells), Reus (19h a la Plaça el Mercadal), Berga (17h a la Plaça Sant Pere), Manresa (11h a Crist Rei) i Cervera (12.15h a la Plaça de la Universit)




http://directa.cat/noticia/aturada-total-als-principals-campus-universitaris#
http://www.sepc.cat/
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/463456/index.php


Primeres imatges de la jornada de vaga d'estudiants del 28-F als Països Catalans








No hay comentarios:

Publicar un comentario